Velkommen til kurs i digitalt mønsterdesign og kunsten å lage repetisjoner :)

I dette kurset vil du lære ulike måter å repetere mønster på. Du vil lære nyttige verktøy for å lage sømløse mønster og få tips for hvordan du kan lage grunndesign som du i etterkant enkelt kan variere i ulike farger.

 

Når du lærer deg kunsten å repetere designene dine til større sammenhengende design, vil jeg si at du er på god vei til å bli din egen designer. Dette kurset fokuserer på å lære deg ulike måter å repetere designene dine på, og hvordan du kan variere dine repetisjoner så du kan lage et utall av forskjellige mønster.

Jeg vil anbefale deg å gjøre øvelsene i de ulike leksjonene nederst på hver side. Det er når du prøver ut tingene på egenhånd, at du får mønsterdesigning i Photoshop under huden. Selv om du i begynnelsen bare kopierer designene i øvelsene, vil du snart lære prinsippene, og da kan du virkelig slippe kreativiteten løs og lage dine egne kreasjoner.

Hvis du står fast underveis i øvelsene, så har du mulighet til å se på videodemonstrasjonene nederst i hver leksjon. Men jeg anbefaler deg å lese teksten og prøve på selv først :)

 

Etter hvert vil du bygge deg opp en egen base av egne mønsterdesign. Disse kan du bruke som de er eller du kan fylle ulike former og figurer med mønsteret, som for eksempel i sjiraff-formen som du ser her:

Fylle hele stoff og former 2

 

 

Dine egendesignede mønster kan både trykkes på tekstiler, på tapet, gavepapir, du kan lage ulike typer kort eller du kan bruke mønstrene digitalt som i webdesign. Det å være sin egen digitale designer gir deg mange muligheter.

 

 

Support

Hvis du trenger hjelp underveis i kurset, har du mulighet til å få support i diskusjonsforumet i den siste leksjonen «Oppsummering og diskusjon». I dette forumet vil jeg svare på spørsmål, og du kan også komme i kontakt med andre kursdeltagere.

 

 

Vis fram dine design

Jeg vil også oppfordre deg i å vise frem resultatene dine. Dette kan du gjøre ved å laste opp bilder av designene dine på Instagram #syskolen.

Men nå er det på tide å starte kurset. Lykke til med designingen :)

 

Med vennlig hilsen

 

Marit Kolle