Silkesnoods’ene til Louis Vuitton er superlekre, de er i ekte silke og har den nette pris av 1600 kr per stk.

 

Silkesnood Vuitton kombo

 

Men for den som har lært seg kunsten å sy, er ikke dette noe problem. På Syskolen har vi laget vår egen silkesnood; ikke bare én – men både to og tre og fire. I mange ulike utgaver og farger. I både ekte silke, polyestersilke og bomullssilke. Silkesnooder er nemlig de perfekte gaver; både til mor og svigermor, venninner og gode kollegaer.

Og her viser jeg deg hvordan du kan lage din egen.

 

 

En silkesnood kan gjerne lages av to ulike silkestoff; et ensfarget stoff og et matchende mønstrete stoff.

 

Du begynner med å klippe ut de to stoffdelene. Hver av delene skal klippes ut med målene 25 cm x 135 cm

Silke kan være et litt glatt stoff å klippe i, men legg det flatt ned på gulvet eller på et stort bord så skal det går noenlunde greit.

 

To ulike stoff snood blogg red

 

 

Når du har de to stoffdelene klare, kan du legge de rettside mot rettside og nåle de sammen i den ene langsiden.

Du behøver ikke å sikksakke råkantene først.

Du kan bruke vanlige knappenåler eller knappenåler beregnet på bruk til silke. Disse er tynnere og vil lage mindre hull i det fine silkestoffet. Fordi silke er så glatt, kan det være lurt å sette nålene litt tett.

 

Sy nå sammen den ene langsiden med en rettsøm. Du kan bruke vanlig polyestertråd, men bruk gjerne en silkenål til symaskinen din – den tynneste. Press sømmen.

 

sy sammen langside snood blogg red

 

 

Nå skal du sy de to kortsidene sammen. Brett derfor skjerfet rettside mot rettside, sett i nåler og sy en rettsøm.

 

Sy som kortsiden snood blogg red

 

Stoffet ditt utgjør nå en sirkel, og neste trinn er å sy stoffene sammen langs den siste langsiden. Men dette er en litt tricky del. For på samme måte som når du sydde en elastisk buff av jersey (som jeg skrev om på bloggen for noen uker siden), så kan den siste langsiden ikke sys sammen direkte ved bare å legge sidene sammen rettside mot rettside. Som med buffen skal du legge langsidene rettside mot rettside, men du må legge langsidene mot hverandre slik at resten av stoffet blir liggende imellom.

 

Fest langsidene sammen med knappenåler og sy med en rettsøm. På samme måte som med buffen, må du sy sammen langsidene stykkevis.

 

Du kan se prinsippet for å sy sammen den siste langsiden demonstrert i videoen under, men da på en buff:

 

[video_lightbox_youtube video_id=»3dn-BoK6ZGA&rel=0″ width=1280 height=720 auto_thumb=»1″]

 

 

 

Sy den siste langsiden til du sitter igjen med en åpning på 4-5 cm som du kan la stå åpen. Vreng skjerfet gjennom åpningen, og sy igjen vrengehullet enten med en rettsøm på maskin eller for hånd.

 

Det ferdige skjerfet legger du dobbelt rundt halsen.

 

Silkesnooden her er laget av ekte silke kjøpt på Stoff og stil. Den sorte silken er sandvasket silke som har en fantastisk kvalitet.

 

Silkesnood red