Når du begynner å designe og sy av dine egne stoffer, får du snart noen stoffrester du ikke helt vet hva du skal bruke til.

Men fortvil ikke – for denne ukens syprosjekt er perfekt for å bruke opp stoffrester.

Jeg har nemlig sydd en god og myk frottébadekåpe. Selve badekåpen er i frotté jeg har kjøpt inn til dette formålet, men jeg har brukt stoffrester til fine stoffdetaljer inni hetta og som kant på ermer og lommer.

Badekåpen er sydd av et tykt og godt frottéstoff som er kjøpt på fabric.com. Stoffet heter Terry Cloth Cuddle – og finnes i ulike fargevarianter.

 

farger badekape

 

 

Fargen jeg sydde av heter Snow White.

 

Mønsteret som er benyttet er å få kjøpt på Stoff og stil sin nettbutikk

Symonster badekape

 

 

Selv om sybeskrivelsen som følger mønsteret er kortfattet og uten noen skisser, gikk selve kåpen greit å sy.

Før jeg begynte å sy, ble stoffet vasket og tromlet. I tillegg er det greit å vite at stoffet loer en del når det klippes, så rist stoffdelene godt etter de er klippet og ha støvsugeren klar :)

 

Det jeg gjorde utenom beskrivelsen som fulgte mønsteret var å klippe en ekstra hettedel av mitt egendesignede hjertestoff. Det samme stoffet brukte jeg til kanten nederst på ermet og på lommene.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hjertestoffet kan kjøpes her på Spoonflower – eller du kan designe ditt eget. Jeg anbefaler stofftypen Organic Cotton Knit som er et elastisk jerseystoff.

 

Badekåpen ble rett og slett veldig godt mottatt hos den nye eieren :)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Og minstemann på 5 år går nå og venter i spenning på sin limegrønne variant som er under produksjon :)