Riktig godt nyttår til dere alle sammen :)

Mellom masse deilig julemat og hyggelige familieselskaper, har jeg denne julen fått slappet masse av med god tv-underholdning som Love Actually, Downton Abbey julespesial og Alene Hjemme både 1 og 2. Så det har blitt mye god julestemning og også tid til mitt lille syprosjekt.

Det er med glede jeg kan fortelle deg at prosjekt Bli ny Tripp trapp-stol er fullført.

Og disse utrolig grusomme flekkete og hullete stolputene har fått en skikkelig makeover.

tripp trapp for red

Jeg skal nå vise deg hvordan du kan sy egne puter til din Tripp trapp-stol, du får til og med et nedlastbart mønster. Denne uken viser jeg deg hvordan du syr sitteputa til stolen, og neste uke går vi løs på ryggputa.

Du kan begynne med å laste ned symønsteret som er en pdf-fil.

Klikk her for å laste ned

Filen printes ut på to A4-ark som må tapes sammen slik at pilspissene matcher hverandre helt nøyaktig. Når du printer ut mønsteret, så husk også å velge Actual size når du skriver ut mønsteret i Adobe Acrobat eller Adobe Reader, så mønsteret blir i korrekt størrelse.

Tegn av mønsteret over på mønsterpapir, eventuelt kan du også bruke matpapir. Merk at alle mønsterdelene er halve, det vil si at du må brette mønsterpapiret når du tegner av, så mønsterdelene blir dobbelt så store.

For seteputa skal du klippe to stykk stoffdeler av den store mønsterdelen og en av hver av de små. Mønsteret inneholder ikke sømmonn, så dette må du legge til selv før du klipper ut stoffet. Dersom du syr i et tykt og litt stift twill-stoff som jeg gjør her, anbefaler jeg et sømmonn på 2 cm så har du litt å gå på.

Stjernestoffet som er brukt i dette prosjektet er egendesignet og kan kjøpes på Spoonflower. Eller du kan designe ditt eget :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Langs den ene langsiden på de to små mønsterdelene syr du først sikksakk og falder deretter opp 1 cm brett.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klipp deretter ut 1 stykk platevatt av den store mønsterdelen. Jeg hadde en litt tynn platevatt, så jeg la vatten dobbelt før jeg klippet ut. Så blir puta god og myk å sitte på :)

Det som egentlig er trikset med å sy denne puta, er i hvilken rekkefølge du nå legger de ulike stoffdelene.

Legg de i denne rekkefølgen:

1. Platevatt

2. I stykk av mønsterdel 1 med rettsiden av stoffet opp

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Mønsterdel 2 og 3 med rettsiden av stoffet ned

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Deretter den andre mønsterdel 1 med rettsiden av stoffet vendt ned

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Sy nå en rettsøm rundt hele puta. La det står igjen en åpning på ca 10 cm midt på foran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Vreng puta, brett inn sømmonnet og sy igjen hullet med en pen liten rettsøm.

Sitteputa er nå ferdig, men hvis du har små barn og bruker en bøyle foran på Tripp trapp-stolen, må du i tillegg sy en spalte i sitteputa til skinnreimen. Denne syr du ved å først tegne inn plasseringen og lengden på spalten på stoffet. Sy deretter en tett sikksakk i stoffet gjennom alle lagene på hver side på samme måte som du ville sydd et knappehull. Splitt til slutt opp spalten med en sprettekniv.

Sy også en rettsøm på hver siden av puta på ca 10 cm for å feste platevatten (markert med rødt på bildet under).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er sitteputa til Tripp trapp-stolen ferdig, og hvis du følger med på bloggen til neste uke kan du lese om hvordan du kan sy ryggputa.

Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev, så får du melding på epost når det dukker opp nye saker på bloggen.