De gode gamle vinylplatene har selvsagt gitt oss mye god musikk, men også platecovere var en viktig del når plater skulle gis ut.

Mange av platecovere er nærmest for kunstverk å regne, og mange av de gamle klassikerne er like kjent for albumcoveret som for musikken.

 

Her er noen av de kanskje mest ikoniske coverene:

Kombo 2

 

 

Du kan finne dine favoritter på nettet, som for eksempel her.

 

I vårt hus setter vi pris på egenlaget «kunst», og fordi det irske bandet U2 har vært en stor felles begeistringsfaktor her i huset, kom vi på ideen om å lage noe U2-kunst.

 

 

U2

 

 

 

Og da gikk det som det måtte gå – det ble rett og slett en U2-pute til den nye sofaen.

 

 

Utgave 1

 

 

Bildet fant vi på nett og er bearbeidet noe i Photoshop. Blant annet ble kontrasten økt en del. Deretter ble bildet blåst opp til 50 x 50 cm, og vi laget en tilsvarende stor og grå bakside til puten. De to delene ble lastet opp til Spoonflower og trykket på twill – som er et litt tykkere, slitesterkt bomullsstoff.

Bildet er fra coveret til U2s første skive Boy som kom ut i 1980, og gutten på bildet er den da 6 år gamle gutten Peter Rowen. Trivia som kan være vel verdt å vite er at Peter er lillebroren til en kompis og nabo av Bono. Peters storebror var også den som ga Bono navnet sitt.

 

Cover War og Boy

 

 

Peter Rowen var også avbildet på U2s War-skive som kom ut tre år senere – så du skal ikke se bort i fra at vi kan utvide putesamlingen etter hvert.