Vi kan vel være enige om at verden de siste årene har gjort store teknologiske framskritt. Og det som er så fint, er at teknologien har blitt tilgjengelig for oss alle.

Her i Norge har de fleste tilgang til en datamaskin, og mange har et digitalt kamera eller en smarttelefon eller nettbrett. I tillegg ligger det enorme mengder med informasjon tilgjengelig for oss på Internett, hvis det er noe vi lurer på. Det er også mulig å laste ned diverse gratisprogrammer fra internett, alt fra spill, programmer for å lage dine egne nettsider og som vi skal snakke om her tegne- og bilderedigeringsprogrammer.

Når det kommer til å tegne og designe digitalt, er vi i godt selskap. For også de store designere benytter seg av digital tekstil printing når de lager sine kolleksjoner.

Kollasje digitalt design

 

Men det som er det aller kuleste, er at du faktisk helt selv, hjemme i din egen stue, kan lage stoffer med ditt eget digitale design! Og det faktisk heller ikke så vanskelig. Alt du trenger er en datamaskin og et tegne- eller bilderedigeringsprogram.

Med de rette verktøyene er det kun din kreativitet som setter grenser. Du kan velge blant millioner av ulike farger, og designene du lager kan være enkle grafiske figurer som repeteres eller mer kompliserte mønster. Du bestemmer selv ut fra dine preferanser og din smak.

Du kan bruke fotografier eller tegninger du liker og få de trykket på stoff, eller kanskje du foretrekker mer stramme grafiske figurer. Kan hende du er en nostalgiker og lar deg inspirere av farger, mønster og stoffer fra du selv var barn. Enten du lar deg inspirere av 60,- 70- eller 80-tallet, er det mye fint å ta utgangspunkt i.

Diverse retro

 

Fordi det å kunne designe dine egne stoffer gir deg så utrolig mange flere muligheter når du skal sy selv, kommer Syskole-bloggen i ukene fremover til å ha en serie med innlegg som vil gi deg en innføring i prinsippene for digitalt design og hvilke muligheter du har. Så håper jeg at du vil la deg inspirere til å komme i gang med å designe selv.

 

P.S Hvis du vil være sikker på å få med deg nye innlegg når de dukker opp, bør du melde seg på nyhetsbrevet – så får du beskjed :)