Her kommer neste del av Syskolens innføring i mønsterdesign, og jeg skal vise deg hvordan du kan fylle en figur med et mønster.

 

I forrige innlegg lærte du hvordan du enkelt kan lage et mønster med utgangspunkt i ett hvitt hjerte på rosa bakgrunn. Hjertet kan repeteres på ulike måter:

 

repetisjoner oversikt blogg mini

 

 

Du lærte at du kan variere mønsteret noe, så du skaper mer liv i designene dine. Da kan et program som Adobe Photoshop være et nyttig verktøy å bruke.

 

Repetisjon firklover

 

 

I dette innlegget skal du få se en annen mulighet du har når du designer. Du kan nemlig fylle ulike former og figurer med mønstrene dine.

For å bruke det rosa og hvite hjertemønsteret som vi laget nettopp, kan du da for eksempel fylle en hjerteform med dette mønsteret. Dette gjør du veldig enkelt i Photoshop.

 

Hjerte med hjerter 2

 

 

Med Photoshop kan du også lage dine egne former ut fra bilder.

Her har jeg laget en sjiraff-form ut fra en bilde.

 

 

sjiraff form

 

 

 

 

Formen kan da fylles med en farge..

 

 

 

sjiraff med farge

 

 

…eller du kan fylle den med et mønster:

 

 

 

sjiraff med hjertemonster

 

 

 

Når du lærer deg hvordan du kan lage dine egne former og fylle disse med dine egendesignede mønster, får du et utall av muligheter.

Du kan nå lage deg blomstrete elefanter, en katt med pepitaruter eller rett og slett et rutete eple.

 

Rutete eple

 

Har du lyst til å vite mer om hvordan du kan lage dine egne former og fylle de med egendesignede mønster, kan du lære mer om det i kurset vårt «Bli din egen designer». Klikk på linken under for å lese mer om hva kurset vårt inneholder:

 

Ja, jeg vil lære mer om innholdet i kurset «Bli din egen designer»!