Denne uken fikk vi et nytt tilskudd til familien vår.

For etter en times tid ved symaskinen lørdag formiddag, så nemlig Elefanten dagens lys. Jeg synes han ble veldig søt og med en liten dose personlighet også :)

Det var fint vær den dagen, så han fikk seg straks en liten luftetur ut i hagen

 

Elefant 22

 

 

Fine kosedyr og dukker i stoff, kan du faktisk designe selv i Photoshop.

Prinsippet er ganske enkelt. Du lager først en form i Photoshop. Her har jeg laget en elefantform utfra et bilde jeg fant på nett. Deretter fyller du formen med en farge eller et mønster – gjerne et selvlaget mønster.

Tegn på øyne, munn og andre karaktertrekk du vil ha med. Jeg laget i tillegg et par øreformer – som seg hør og bør for en elefant :)

 

 

kosedyr kollasje 2

 

 

 

 

Hvis du har lyst til å sy Elefanten, har jeg lagt den ut i stoffbutikken til Spoonflower. Den får plass på en fat quarter med stoff.

Jeg sydde den i Basic combed cotton, men den kan sikkert også bli veldig fin i det mykere jerseystoffet Organic cotton knit.

 

spoonflower elefant

 

 

Jeg begynte med å sy sammen ørene rette mot rette og vrengte de. Deretter klippet jeg et snitt på hver side av elefanten like bredt som ørenes base. Mål og marker med en blyant før du klipper.

Jeg stakk så ørene inn på hver side av elefanten og sydde de fast.

Etterpå sydde jeg sammen elefantens to sider rettside mot rettside. Jeg lot det stå igjen en åpning på ryggen på ca 4 cm.

Elefanten ble vrengt gjennom åpningen og deretter stuffet med fyllvatt. Åpningen sydde jeg så igjen for hånd.

 

 

På Spoonflower sine sider finner du også mange andre superfine klipp- og sy kosedyr av andre designere som du kan bestille og sy selv.

Gjør et søk på softies eller cut and sew, og du får mange treff.

Jeg liker særlig godt designeren Stacy Iest Hsu sine søte dukker. Butikken hennes kan du besøke her.

stacyiesthsu