Når du begynner å sy og har fått taket på grunnprinsippene, åpner det seg plutselig en helt ny verden. Du kan jo nå sy deg det du ønsker deg – enten det er plagg til deg selv, til barna eller fine ting til huset.

Det er en rekke stoffer å velge blant på butikker som Panduro og Stoff og stil som har både egne utsalg og nettbutikker. Det er også nettbutikker som selger retro og vintage stoffer som for eksempel www.epla.no og www.finn.no

I tillegg til de norske aktørene finnes det mange utenlandske nettbutikker som selger både nye og vintage stoffer. På www.fabric.com har de et stort utvalgt av nye stoffer, og på www.etsy.com kan du få kjøpt både nye og vintage stoffer.

 

Stoffer

 

Selv om internett gir oss et stort utvalg av stoffer, er det allikevel ikke alltid du vil finne akkurat det du er ute etter. Du er kanskje ute etter noen helt bestemte farger eller en helt bestemt stil på det du ønsker å sy. Som en person som finner glede i å skape dine egne ting, vil du også sette stor pris på muligheten til å designe dine egne stoffer.

 

Kollasje stoff digitalt design

 

 

Har du lyst til å lage egne mønster og stoffer kan du enkelt gjøre det. Du kan lage mønster i Adobe Photoshop og designfilene kan lastes opp til stofftrykkerier som Spoonflower.

I videoen under kan du se litt om hvordan stofftrykkeprosessen foregår: