Har du lyst til å bli din egen designer?

Da har du kommet til rett sted, for her på Syskolen gir vi deg muligheten til å hente fram designeren i deg.

På kurset vårt “Bli din egen designer”, kan du nemlig både lære deg å sy dine egne klær og designe dine egne stoffer. Og alt kan skje hjemmefra din egen stue. Alt du trenger er en datamaskin og en symaskin.

Med dagens teknologiske utvikling har det virkelig åpnet seg nye muligheter for at alle som ønsker kan designe sine egne stoffer. Hvis du har en datamaskin, finnes det brukervennlige programmer tilgjengelig som gir deg muligheter til å skape ditt eget design ut fra digitale figurer, håndtegnede skisser og fotografier. Og du har bokstavelig talt millioner av fargemuligheter. Det har også kommet på markedet digitale trykkerier på nett som gir deg muligheten til å få trykket opp ditt digitale design i små kvanta.

Du har også mulighet til å få det trykket opp på ulike typer stoffer, som vanlig bomull, twill, voile, bomullssateng, bomullssilke, på ekte silke, fleece, lycra (badedraktsstoff) med mer. Syskolen lærer deg hvordan du gjør dette med vårt kurs “Bli din egen designer”.

På kurset kan du lære deg hvordan du kan sy enkle og fine plagg til deg selv og familien av ditt egendesignede stoff – og alt hjemme fra din egen stue. Ikke bare er dette enkelt og morsomt, men resultatet blir også veldig bra.

 

Kjoler

Når du melder deg på kurset, vil vi også sende deg en materialpakke i posten som vil inneholde det du trenger for å komme raskt i gang.

I tillegg til å sy klesplagg, vil du også lære hvordan du kan designe og sy ting til huset, som for eksempel puter og duker. Du kan til og med bruke det du lærer hos oss til å designe din helt egen tapet. På den måten kan du få ditt eget originale og tilpassede interiør – akkurat slik du vil ha det.

Tapet 3

 

Syskolen er for alle – også for deg som ikke har noe sy- eller designerfaring fra før. Vi begynner med det helt grunnleggende som hvordan du bruker en symaskin og hvordan du syr på den. Kurset inneholder også leksjoner om bruk av symønster, og du lærer om ulike stoffer.

Du får en innføring i designprogrammet Adobe Photoshop, og du lærer hvordan du kan designe stoffmønster i Photoshop ved å velge dine egne farger og lage dine egne figurer. I både sy- og designleksjonene sørger vi for å forklare deg alt fra det helt grunnleggende, og du får fremgangsmåtene trinn for trinn ved hjelp av enkle forklaringer, bilder og skisser.

Kurset er lagt opp til å gjennomføres over en 12 ukers periode, men du kan selvsagt også bruke lenger tid og ta leksjonene i ditt eget tempo.

 

 

Kursets innhold

Kurset består av følgende fem moduler:

 

1. Introduksjon søm

I den første modulene får du en grunnleggende innføring i det å sy. Du lærer om symaskinens oppbygning og prinsippene for å tre i overtråd og undertråd. Du lærer å sy rettsøm og sikksakk-søm og hvordan du kan sy en fald. Du lærer også om ulike stoffer og om grunnleggende fargelære. Du får en innføring i hvordan du kan sy etter mønster, og du bruker dette videre til å blant annet sy ditt eget mobiletui og en kjempefin lue.

ovelse tre symaskin1

 

2. Introduksjon digitalt design

I denne modulen vil du lære om oppbyggingen av Adobe Photoshop og om de viktigste verktøyene når det gjelder digitalt design og stoffdesign. Du får øvelser knyttet til alle de viktigste Photoshop-verktøyene som du vil bruke til digitalt design. De praktiske øvelsene vil sørge for at du får Photoshop inn i fingrene.

 

ovelse legg til farge i fargekart

 

 

 

3. Design av mønster

I den tredje modulen jobber vi videre med Photoshop og du vil lære deg å lage en rekke basis stoffmønster som blant annet:

  • Striper, ruter og sikksakk
  • Du skal lage dine egne varianter av klassiske design som argyle, pepitaruter og gingham
  • Du lærer også hvordan du kan lage egne figurer blomster, stjerner, hjerter, biler etc, og deretter hvordan figurene kan repeteres og varieres i ulike mønster som kan trykkes på stoff.

 

 

Monstersamling 7

 

4. Sy detaljer

I den fjerde modulen kommer du tilbake til sømmens verden, og du lærer hvordan du kan sy detaljer som knapper, knappehull, glidelås, kantebånd etc.

I materialpakken følger det med utstyr til flere av modulene, slik at det skal være enkelt for deg å komme i gang og trene på dette.

 

Dra snoffen bak somfoten

 

5. Sy plagg

I den femte modulen av Syskolen, vil du lære deg å sy en rekke enkle, fine plagg til deg selv og familien din. Ved hjelp av bilder og skisser beskriver vi trinn for trinn hvordan du syr puter, puffer, joggebukser, barnekjoler, lappetepper med mer. Vi har lagt vekt på at du skal lære å sy enkle plagg med enkle snitt som det er lett å lykkes med.

Vi viser deg også hvordan du basert på dine egne mål kan sy deg et blyantskjørt som passer deg perfekt.

Blyantskjort kollasje

 

 

 

 

Kurset har øvelser og quizer

Hver av de fem modulene har en rekke leksjoner hver, og kurset fungerer slik at du må fullføre en leksjon før den neste leksjonen blir tilgjengelig for deg. Etter leksjonene får du også øvelser for å trene og gradvis utvikle ferdighetene dine. Til design-øvelsene er det laget videofasiter, slik at du skal være sikker på at du får alt med deg.

Vi har også lagt inn quizer underveis i kurset, så du kan få testet at du har fått med deg viktig informasjon.

 

 

Materialpakke

Når du melder deg på Syskolen vil vi sende deg en materialpakke som inneholder utstyr som stoffer, sytråd, skreddersaks, knappenåler og mye mer. Les mer om hva pakken inneholder her.

Materialpakken vil bidra til at det blir enkelt for deg å komme i gang med syingen, slik at du etter gjennomført kurs skal kunne designe dine egne stoffer og sy fine og enkle klær til deg og familien din.

 

 

Dine rettigheter

Din påmelding til Syskolen følger reglene i forbrukerkjøpsloven og angrerettsloven. Det betyr at hvis du av en eller annen grunn angrer på din påmelding til Syskolen, har du en 14 dagers frist til å heve kjøpet. Du behøver ikke å oppgi noen grunn til at du angrer på kjøpet.

paragraf 2

Fristen løper fra du har meldt deg på og mottar vår epost med angrerettskjema. Hvis du ønsker å heve ditt kjøp hos oss, er alt du trenger å gjøre er å fylle ut angrerettskjemaet innen 14 dager og sende det i retur til oss sammen med intakt materialpakke. Vi refunderer da hele kursbeløpet til deg, du betaler kun porto for retur av materialpakken.

 

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta våre digitale designkort - helt gratis!

You have Successfully Subscribed!