Hvem er vi

                        Hei

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg heter Marit – og er den som har etablert Syskolen og utviklet kurset «Bli din egen designer».

Kurset er laget fordi jeg gjerne ville dele med meg den kunnskapen og erfaringen jeg har på områdene søm og digitalt stoffdesign. På en måte er dette to ganske ulike område, men kunnskap om de to områdene er allikevel veldig nyttig å kunne kombinere.

Jeg har holdt på med å sy siden jeg var barn. Med en mamma som alltid har veldig flink til å sy klær til meg som barn, ble jeg inspirert til å begynne selv. På hytta vår på Vegårshei var det verken innlagt vann eller strøm, men vi hadde en gammel Singer sveivemaskin som fungerte utmerket. Så sommerferiene som barn, brukte jeg i stor grad til å sitte å sveive på den gamle maskinen og sy julegaver til venner og familie.

Etter at jeg fikk egne barn har jeg også sydd mye, en utrolig morsom og givende aktivitet – og ikke minst har barna mine satt stor pris på de fine plaggene jeg har sydd til dem.

Og etter hvert som jeg sydde fikk jeg stadig nye ideer om hva jeg ønsket å sy og hvordan det skulle se ut. Til tross for at jeg har en Stoff og stil-butikk 10 minutter unna og tilgang til et hav av internettbutikker som selger stoff, fant jeg ofte ikke akkurat det stoffet jeg var ute etter.

Da jeg kom over stofftrykkeriet Spoonflower, som kan produsere ulike typer stoffer ut fra dine egne design, var det derfor en helt ny verden som åpnet seg og som ga store muligheter. Jeg hadde tidligere jobbet med fotobehandling i Adobe Photoshop, men etter at jeg oppdaget Spoonflower har jeg gått mer og mer over til å bruke Photoshop til digital design og stoffdesign. Photoshop er et fantastisk verktøy til denne bruken. Programmet brukes i stor grad av profesjonelle fotografer og designer, men har også en enkel og intuitiv oppbygning slik at alle kan lære seg Photoshop.

Vi lever i en kreativ tidsalder hvor mange av oss sette stor pris på å skape og lage våre egne ting enten det er innen søm, strikking eller scrapbooking. Og siden jeg opplevde stor interesse fra omgivelsene på det jeg holdt på med – bestemt jeg meg for å lage et kurs hvor jeg deler med meg alt jeg kan. Kurset er nettbasert og er laget så det skal passe for alle – også for deg som ikke har noen forkunnskaper om temaene.

Så hvis du tenker at du har lyst til å bli din egen designer, har du nå muligheten ved å melde deg på kurset her på Syskolen. Og hvem vet, kanskje det en dag er dine design som vandrer nedover catwalken, eller kanskje bare du og familien din ender opp med dine egne kule og originale klær.

Uansett – med Syskolen har du nå muligheten.

 

Med vennlig hilsen

 

Marit Kolle

 

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta våre digitale designkort - helt gratis!

You have Successfully Subscribed!