For å delta på Syskolens kurs trenger du i hovedsak tre ting: En symaskin, en datamaskin og Adobe Photoshop

 

Symaskin

Mange har allerede en symaskin, men som kanskje står godt gjemt inne i et skap eller i en bod. Hvis du har lyst til å delta på kurset vårt, er det på tide å hente den frem. Og husk at mange av de gamle symaskinene er svært solide og kan absolutt fortsatt gjøre nytte for seg. De har kanskje ikke så mange fancy funksjoner, men du kommer langt med grunnfunksjonene rettsøm og sikksakk-søm.

Hvis du ikke har symaskin fra før, men tenker å kjøpe en – er det greit å være bevisst på hva slags maskin du kjøper. For symaskiner kommer i alle slags prisklasser, alt fra den billigste plastikkvarianten med enkle funksjoner til dyrere digitale maskiner med avanserte funksjoner og flere muligheter.

illustrasjon2

 

Uansett hva slags symaskin du velger å kjøpe deg, anbefaler vi deg at du kjøper den hos en symaskinforhandler som er villig til å gi deg opplæring i den nye maskinen. Noen forhandlere arrangerer gratis kveldskurs for sine kunder, mens du hos andre kan avtale at du får en gjennomgang av de viktigste funksjonene når du henter maskinen.

 

 

Datamaskin

Du trenger også en PC eller Mac med internett-tilgang for å gjennomføre kurset.

 

illustration

 

I tillegg til at kurset er et e-læringskurs som er tilgjengelig for deg på internett, skal du bruke datamaskinen når du skal designe stoffer. De ferdige designfilene dine skal også lastes opp via internett til et digitalt stofftrykkeri som for eksempel Spoonflower. De vil da trykke din design ut på stoff.

Vi gjør også oppmerksom på at beskrivelsene og bildene i leksjonene i kurset er rettet mot Photoshop på PC. Men Photoshop for Mac er i hovedsak likt som for PC – hovedforskjellen er at snarveiene og hurtigtastene er noe ulike.

For at kurset skal fungerer bra på datamaskinen din, bør du sørge for å ha en oppdatert utgave av nettleseren din.

I tillegg anbefaler vi at datamaskinen oppfyller systemkravene for Adobe Photoshop – slik at programmet kan installeres og fungere bra på maskinen. Systemkravene for Photoshop kan du lese om her.

 

 

 

 

Adobe Photoshop

En sentral del av Syskolens kurs er leksjoner i programvaren Adobe Photoshop. Photoshop er i utgangspunktet er program som er beregnet for fotoredigering, og det er brukt av mange profesjonelle fotografer for å forbedre og manipulere fotografier. Photoshop er også svært godt egnet til digitalt design og vil gi deg svært mange muligheter når du skal designe dine egne stoffer.

Photoshop

 

Vi anbefaler deg at du har den nyeste utgaven med de aller siste oppdateringene. Den siste utgaven heter Photoshop CC og er en abonnementsordning. Du får tilgang til den siste og oppdaterte utgaven av Photoshop for i overkant av 100 kr i måneden. Les mer om Photoshop CC på Adobe sine nettsider.

En del har en eldre Photoshop-utgave liggende på datamaskinen sin, og du kan komme langt i Syskolen også med en eldre utgave av Photoshop. Mange av grunnfunksjonene er de samme.

Hvis du ikke har lyst til å betale for den siste utgaven av Photoshop, kan du også laste ned en eldre utgave av programmet på nett. Adobe har lagt ut Photoshop CS2 (engelsk) for gratis nedlastning. Selv om CS2-utgaven begynner å trekke på årene, finnes de sentrale Photoshop-funksjonene også her. Programmet kan lastes ned blant annet fra denne siden.

 

 

Annet

Når du melder deg på kurset får du tilsendt en materialpakke med en del utstyr og stoffer, som skal hjelpe deg med å komme raskt i gang med leksjonene. Pakken inneholder en del grunnleggende syutstyr og stoffer du kan bruke til de første syleksjonene.

Når du kommer til kursets femte og siste modul hvor du skal lære deg å sy ulike plagg, har du allerede gjennomført leksjoner om mønsterdesign slik at du skal kunne lage dine egne stoffer. Sy-leksjonene er derfor basert på at du syr av egendesignede stoff eller du kan kjøpe stoffer på nett eller hos din lokale stoffbutikk.

Flere av syleksjonene er også basert på at du selv skal tegne og utforme dine egne symønster. I noen leksjoner må du kjøpe ditt eget symønster, slik at du får symønster i rett størrelsen. Men mønsterne kan da kjøpes til en rimelig penge – for eksempel på nettbutikken til Stoff og stil.

 

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta våre digitale designkort - helt gratis!

You have Successfully Subscribed!